Bonden i skolan

LRFs digitala läromedel Bonden i skolan är en digital lärresurs där elever på ett enkelt och roligt sätt får lära sig var maten på våra tallrikar kommer ifrån och varför vi faktiskt behöver bönder.

Vad är bonden i skolan?
På sajten Bonden i skolan finns massor av fakta om gården, filmer, quiz, roliga spel och en stor databas med färdiga lektioner och teman för årskurs F-6 som direkt svarar upp mot målen i läroplanen.

Bonden i skolan är en utmärkt resurs att använda för att ge eleverna kunskap om svenskt lantbruk, som en förberedelse och ett komplement till samtalen med klassens bonde.

Besök en bondgård!
Att komma ut till en bondgård är oerhört populärt bland de yngre eleverna och ger oanad inspiration till arbetet inne i klassrummet. Via LRF Skolkontakt i din region får du hjälp att hitta ut till en gård med din skolklass. Om det är svårt att lösa praktiskt kan bonden komma till din skola och berätta om vardagslivet på en riktig bondgård. Du hittar information om LRF Skolkontakt i din kommun här – scrolla ner på sidan för att hitta just din region!