Fyll i dina kontaktuppgifter och information om din gård här: Anmälningsformulär

När vi tagit i emot din intresseanmälan blir du kontaktad av oss som arbetar i projektet. Vi går igenom projektet, dina förutsättningar och önskemål. Därefter förmedlar vi kontakt med lämplig lärare och skolklass någonstans i Sverige.

Vanligen ber vi den lärare som du blivit matchad med att ta den första kontakten med dig för att presentera sig. Men naturligtvis är det inget som hindrar att du själv gör det. Tillsammans diskuterar ni igenom vilka förutsättningar ni har på gården och på skolan, förväntningar, vilket samtalsverktyg ni ska använda er osv. 

Viktigt!
Kom överens om vilken information som ni får dela med andra. Det gäller för båda parter, både dig och läraren. Lärare som går med i projektet informeras om att de inte får dela namn och kontaktuppgifter utan att du gett dem tillåtelse till detta. De får heller inte fotografera eller filma under samtalen utan att ni i förväg kommit överens om det.

Innan det första samtalet med klassen är det bra att kontrollera så tekniken fungerar som den ska, både i klassrummet och på gården. Gör därför ett testsamtal med läraren utan elever. Under testsamtalet testar ni ljud och bild.

Kontrollera gärna täckningen på olika platser på gården där ni kan tänkas vara vid samtalen. Testa hur videosamtalsappen ni ska använda fungerar, hur du ändrar riktning på kameran från att filma dig själv till att filma omgivningen samt vilka knappar som reglerar ljud och samtalsfunktioner.

Avsluta med att bestämma dag och tid för det första samtalet med klassen.

Några dagar innan varje samtal tar du och läraren kontakt med varandra genom ett ex.vis ett SMS eller mail.

Läraren berättar vad barnen arbetar med i skolan och kanske vad de är nyfikna på att få reda på. Du berättar på samma sätt vad som är aktuellt på gården, så att läraren kan förbereda barnen med egna frågor.

På det här sättet får ni bättre förståelse för varandras förutsättningar och samarbetet blir roligare.

Gör det enkelt, utgå från din arbetssituation och vad som är aktuellt på gården. Tanken med Farmer Time är inte att du ska förbereda några lektioner utan berätta om din vardag och förklara vad som händer.

Några tips:
1. Tänk på att platsen du väljer måste ha en bra mobilmottagning.
2. Använd hörlurar med mikrofon, med sladd eller trådlösa.  Då hör du och klassen varandra bättre. 
3. Barnen har oftast väldigt många frågor. Du är inte tvungen att svara på allt. Om du inte vet svaret eller har tid att svara på alla frågor är det helt okej att be att få återkomma.
4. Upprepa barnens fråga och svara kortfattat i den mån det är möjligt. På så vis blir det lätt för alla att hänga med. 
5. Börja och avsluta samtalet med energi, det smittar av sig. Förbered en öppningsmening som ger en snabb och tydlig introduktion till vad som händer hos dig.

Exempel på inledning:
”Hej, kul att se er allihop! Som ni ser sitter jag i traktorn och ska köra ut gödsel på åkern här utanför. Vet ni varför man gör det?”

Exempel på avslutning: “Det har varit jättekul att prata med er! Ser fram emot nästa gång!” eller liknande.

Här hittar du fler tips från Farmer Time i England.

6. Arbeta rätt med telefonen. Håll gärna telefonen en bit ifrån dig och gärna vågrätt. Det gör att barnen ser mer av vad som är runt omkring dig.